Fdroidteki hangi uygulamaları kullanıyorsunuz?

Bir android kullanıcısı olarak telefonuma google servisi barındırmayan özgür olan mobil uygulamalar kurmak için F-droid kullanıyorum. F-droidte bazen çok kullanışlı olan ama çokta karşıma çıkmayan çıksada dikkat edemediğim uygulamalar olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle F-droidte bulunan çok kullanışlı dediğiniz uygulamalar varsa duymak ve kurup deneyimlemek isterim.

Telefonumu evde yada dışarıda günlük ihtiyaçlarımı gidermek için örneğin müzik dinlemek, video izlemek, haritada bir yer bulmak için yada internetten makale okumak için kullanıyorum bu alanlarda yada çok başka amaçlar için de olabilir önereceğiniz uygulamalara açığım.

Örneğin tarayıcı olarak Firefox Fennec ve harita uygulaması olarak Osmand+ kullanıyorum.

1 Beğeni

Az önce, güvenlik rehberinde yayınlanan LineageOS mobil cihaz güvenliği rehberinden de cesaret alarak, gugıl servisleri içeren rezil mi rezil stock rom’dan kurtuldum. Yani artık gönül rahatlığıyla her yerde “Telefonumda market olarak sadece F-Droid kurulu” diyebilirim sanırım. Genelde tüm işimi bilgisayarla gördüğümden telefonumda pek bir uygulama barınmıyor. Sürekli yanımda taşıdıklarım arasında da kendi alan adımı bağladığım ve herkese önerebileceğim Tutanota, mesajlaşma için Telegram, Mastodon - Pixelfed vs için Fedilab, tarayıcı olarak Fennec var. Bu çok bilinenlerin haricinde bir şey ekleyemeyeceğim :confused:

Edit: Q düzeninde Türkçe karakterleri barındıran bir klavye önerisi hoş olurdu aslında. Bir süredir open board kullanıyorum ama Türkçe karakterler konusunda hâlâ alışamadım buna

2 Beğeni

Değerli yorumun için teşekkür ederim. Evet email servisi olarak bende tutanota kullanıyorum tercih etme sebeplerinden biriside fdroidte kendi uygulamalarının yer alması umarım yakın zamanda sunucu tarafında kullandıkları yazılımıda özgür yazılım lisansı ile yayınlarlar.

Bunlar dışında son zamanlarda keşfettiğim Another Activity Tracker adında bir uygulama var. Genelde yürüyüş yaparken yada bisiklet sürerken kullanıyorum gpx formatında çıktı alabiliyorsun haritaları önceden indirirsen çevrimdışıda çalışıyor o açıdan çok beğeniyorum.

Sözlük dosyaları uygulama içinden indirilen QuickDic’e ek olarak, bazı farklı özellikleri de olan sadece İngilizce Poet Assistant sık kullandığım uygulamalar.
Not yönetimi için tam MarkDown uyumluluğuyla ve masaüstü aygıtçıklarıyla yerel uygulama Markor, ve eğer Nextcloud kullanıyorsanız Nextcloud Notes gözünüzün önünde bulunmalılar.
Hem telefonu okumak için de kullandığımdan hem de her koşulda karanlıkta parlak ışık sevmediğimden Red Moon. Çünkü ekran ışığını ön tanımlı en alt değerden daha fazla düşürebiliyor. Pdf, epub, html vs okumak için KOReader ve Librera Reader. Tarayıcılar Midori ve IceCatMobile. Hepsinin karanlık modu var; IceCat için Dark Reader eklentisi ile sağlanıyor.
Tam takım Hacker’s Keyboard’un kullanım sırasında kolayca geçiş yapılabilen Türkçe klavyesi de var.
Harita uygulamalarından OpenMultiMaps bir https://openstreetmap.org istemcisi. PocketMaps ise canlıyla aynı güncellikle olamasa da, harita indirmenin dışında tamamen çevrim dışı çalışması sayedinde ayrı bir kullanım özelliğine sahip.
Üzerinde bulunduğunuz gezegen ve yıldız sistemiyle daha yakın bağ kurabilmek, mevsim geçişlerini, gece-gündüz sürelerini, ayın evrelerini takip etmek ve belki biraz daha anlamak için Suntimes aygıtçıklarından en az ikisini ana ekranlarınızdan birinde bulundurmanızı tavsiye ederim.

GnuPG anahtarlarınızı yönetmek için OpenKeychain kullanıyorsanız, hesap bilgilerinizi de bir dosya hiyerarşisi halinde yerel olarak saklayan Password Store ile koruyabilir; ve bu dosya hiyerarşisini bir git sunucusunda oluşturacağınız deponuzla senkronize edebilirsiniz.

Tusky the Mastodon’dan, Survival Manual’daki, doğada kaldığınızda yararlı olabilecek bilgilere göz gezdirmekten de yorulduktan sonra, hala gözlerinizi kapatamıyor veya sadece kendinizi etraftan soyutlayıp, telefon ekranına bakarak ömür tüketmek için bir sebep istiyorsanız HoloKenMod ve Mines3D benim çok işime yaradığı gibi sizin de işinize yarar umarım.

3 Beğeni

https://github.com/procyberian/rpicheck ilgimi çekti, inceleyebilirseniz, yani kaynak kodu inceleyebilirseniz iyi olur

Teşekkürler